Börjar likna nåt!De två nya 390l-akvariumen är nu på plats, inredda och inom kort redo för ett gäng firrar. Ytterligare två kommer limmas den närmsta tiden. Det blev i dagarna klart att resan till årets Cichlidentage in Duisburg med Ciklidvännerna i Malmö blir av och fler akvarium krävs för att möjliggöra nya fiskinköp. Förra året var jag ute i sista stund och de nyuppsatta akvarierna var inte riktigt i balans för känsliga ciklider. Slutade inte med katastrof, men tyvärr dog en del. Man får lära sig av sina misstag och vara ute i god tid denna gången. Jag har lite drygt en månad på mig :-)

Svart silikonFörr hette det att bästa akvariesilikonen var av märket Perenator och det är det jag använt mig av hittills. Fyra tuber inhandlades på akvariemässan i Duisburg förra hösten, men tog nu slut innan sista akvariet var färdigt. Det visade sig vara omöjligt få tag i svart akvariesilikon i lilla Ystad varför jag fick vänta tills jag kunde leta runt i Malmö. Akvariepiraten hade en tub och Arken Zoo vid Svågertorp hade ytterligare en. Perenator fanns givetvis inte utan jag fick nöja mig med DL Chemicals Parasilico. Jag kan kallt konstatera att det blir inköp av fler tuber i Tyskland till hösten. Nästan halva priset mot vad jag fick ge i Sverige...

SemestersysselsättningJodå, två akvarium blev långt om länge färdiga under semestern. Tog lång tid beroende på nyss nämnda campingsemester och att silikontuberna plötsligt tog slut :-(

RockornaÄven Clara blev förtjust i rockorna och var svår få därifrån när tiden rann iväg och det var hög tid bege oss in på djurparken.

Det har hänt en del i min lokal också under semestern, men mer om det inom kort.

HöjdpunktenWilmer tyckte hajarna var fräckast, men var även förtjust i rockorna som gärna simmade vid ytan så att man kunde klappa dem.

Pterois volitansRoger Moore briljerade i någon James Bond-film med det vetenskapliga namnet på den här giftiga firren. Inte speciellt imponerande för mig eftersom jag hade full koll på namnet. För vanliga fullt normala människor kallas den för Drakfisk...

GrönTropikariet håller många arter ormar. Den här gröna tyckte jag var snyggast.

Fler grodorEtt gäng snygga rödvit-randiga pilgiftsgrodor av för mig helt okänd art. Det är små rackare, typ 1,5-2cm bara.

DendrobatesI några mindre terrarier fanns Pilgiftsgrodor att beskåda. Jag har i många år varit sugen på att skaffa mig ett gäng pilgiftsgrodor, men det lär nog dröja ytterligare ett antal år. "Man kan inte hålla på med allt!"
Sticker ut hakan och påstar att den lille rackaren på bilden är en D. auratus, men jag kan såklart ha fel.

NyfiknaFörsta "slussen" man hamnar i efter att ha betalt entrébiljetten innehåller bl.a. ett gäng nyfikna och tama mindre apor. Att spegla sig i kameralinsen var populärt, likaså att hoppa upp på min ryggsäck eller på Wilmers axel.

KolmårdenFör någon vecka sedan fyllde vi bilen med packning och begav oss bl.a. till Kolmården på campingsemester. Huvudmålet var naturligtvis djurparken, men personligen blev jag mer förtjust i Tropikariet som ligger precis vid entrén till djurparken. http://www.tropicarium.se/
På bilden Rocka-akvariet, men mer om det lite senare.

RSS 2.0