Utgångsläget(2009-02-21)
Här är då till sist utgångsläget för mitt bygge av ny akvarielokal i garaget. Tro det eller ej, men röjdes undan en massa prylar innan den här bilden togs. Det mesta finns numera på husets vind där jag fick inleda projektet med att bygga ett bjälklag för att just kunna stuva undan allt. En hel del hamnade också på tippen. -"Man kan inte spara på allt!"

Jag kommer med oregelbundna mellanrum presentera hur arbetet med min nya akvarielokal framskrider. I skrivande stund har jag kommit en bit på vägen, men jag sparar uppdateringen några dagar. Projektet kommer gå i takt med att tid finnes och att det finns finanser på kontot.
Jag heter Rickard Nilsson eller i vissa sammanhang Pigge samt 56ovwal i diverse forum. Jag är en akvarienörd. Så där, då blev det sagt så slipper ni :)

Resultatet(2007-01-13)
Efter paus med jul- och nyårsfirande fortsatte arbetet med huset och garaget. Taket tätt och golvet belamrat med diverse byggmaterial.

Takstolarna(2006-12-18)
Till sist lyftes takstolarna och gavelspetsarna på plats innan gubbarna höll kväll.

Dagen D!!(2006-12-18)
Äntligen har då den Stora Dagen kommit då huset ska levereras och så också garaget. Hela huset inklusive garaget kom på en lastbil med släp. Helt otroligt att allt fick plats. Väggarna monterade.

Plattan gjuten(2006-12-16)
Plattan äntligen gjuten med en låg sarg av 190mm breda leca-block.

Gjutning nästa.(2006-12-13)
Armerat enligt konstens alla regler och inom kort kommer betongbilen.

Isolerat(2006-12-12)
Kantelementen på plats och 200mm cellplats under hela garagegolvet. En investering som bör betala sig i form av lindrigare elräkningar såsmåningom.

Klart för isolering(2006-12-12)
Inkommande vattenledning och avlopp placerade exakt där jag vill ha dom.

Det börjar ta sig!(2006-12-02)
Schaktat och klart, vatten och avlopp på plats.

Utsättning(2006-11-26)
Pinnarna markerar hushörnen, i det här fallet på garaget. Placeringen blev där jag önskade helt enkelt för att tomten är ganska liten och det inte fanns några andra vettiga alternativ.

Här ska det byggas!I min vision över tomten drömde jag om ett garage närmast grannens växthus och där skulle jag någon gång i framtiden bygga mig en ny lokal.

Allt tar sin början....

... då jag som liden påg fattade intresse för akvarium och akvariefiskar. Efter en tids tjat fick jag av mina intet ont anande föräldrar ett litet femkantigt hörnakavarium på i runda slängar 50l. Åren gick och jag blev äldre och äldre, akvariet blev till flera och dessa blev bara större och större. Antalet och storleken på karen styrdes av tre faktorer: Föräldrar, utrymme och finanser.
En vacker dag togs studenten, lumpen avklarad och jag blev med jobb. Dags att flytta hemifrån och snart flyttade jag in med mina 12 (!) akvarium i en vindslägenhet på 50 rymliga kvadrat. Här fanns det plats att utöka med så många akvarium jag önskade. I samma veva träffade jag en kär tös som blev flickvän och sambo i ett nafs. Snart var det bara att inse att det inte skulle bli fler akvarium i lägenheten. Istället hittade jag ett tomt rum nere i källaren och snart hade jag min första lokal. Akvarierna flyttades, fler införskaffades och tämligen omgående hade jag fyllt de 8 kvadraten från golv till tak. Mycket vill ha mer och jakten på ny större lokal började. Efter några månader fann jag vad jag sökte och flyttade hela verksamheten till nya domäner och där har jag hållt till sen dess.
Flickvännen blev till fru, familjen utökades med en dotter och några lägenhetsbyten senare investerade vi i ett hus på landet. Här påbörjades bygget av en ny lokal i ett litet häststall, men hann aldrig bli färdigt innan vi bestämde oss för att bygga nytt hus istället. Huset såldes och vi hamnade i lägenhet igen. Efter en tid dök den upp: Villatomten i Nybrostrand strax öster om Ystad.

RSS 2.0